Mirë se vini në Qendrën e Gjermanishtes

Qendra e Gjermanishtes
Rruga "Ismail Qemali", Nr. 30
1019 Tirana
Tel.: +355 4 22 45 510
Mobil: +355 69 20 75 751
Fax: +355 4 22 48 957
Mail Symbolinfo@deutschzentrum.al
www.goethe.de/tirana
Kështu vini tek ne
© Prinzesinnengarten

Aktualitet

© Prinzesinnengarten

Urban Gardening

Në kuadër të aktivitetit “Tirana Architecture Week 2014”, i cili mban titullin (En)visioning future cities. Reflecting challenges of today, inspiring growth of tomorrow. Universiteti Polis, në bashkëpunim me Qendrën e Gjermanishtes, organizon një workshop dhe një referat rreth temës “urban gardening”. Më shumë...

  Burimi: www.movie-poster-galaxy.net


  HamletMakina

  Dramaturgu dhe regjisori i njohur shqiptar Stefan Çapaliku do të inskenojë në bashkëpunim me Qendrën e Gjermanishtes veprën teatrore “HamletMakina”, e cila do të shfaqet në teatrin e Tiranës dhe të Shkodrës. Kjo pjesë teatrore, e bazuar në mënyrë të lirshme në veprën e William Shakespeare, reflekton tragjedinë e individit intelektual në shoqërinë socialiste. Mehr...

   © 2014 Deutschzentrum Tirana

   Mësimi në mënyrë hibride

   Më datë 20 dhe 21 shtator Qendra e Gjermanishtes mirëpret znj. Gaby Frank-Voutsas si drejtuesen e seminarit “Hapat e para në platformën online dhe në organizimin e kurseve”.Më shumë ...
   Im Bild: Alban Pengili | © Alban Pengili | Fotograf: Michael Rüter, Alpha Studio, www.alphafoto.de

   24 kapriçot e Paganinit të luajtura nga Alban Pengili

   Violinisti shqiptar Alban Pengili do të luajë për herë të parë të 24 kapriçot e Paganinit në versionin origjinal me përsëritje.Më shumë ...

   Masterklasë për violinë dhe violë

   Nga data 13 deri më 17 tetor 2014 do të zhvillohet një senacë masteri për violinë (Alban Pengili) dhe për violë (Arian Paço), e cila do të pasohet nga një koncert përmbyllës i studentëve më datë 18 tetor.Më shumë ...
   © Goethe-Institut

   Katër minuta

   Ky film flet për një dyluftim midis dy brezave të ndryshëm të përvuajtur, i cili kthehet në një duel të dy aktoreve të pezmatuara.Më shumë ...
   © 2014 Deutschzentrum Tirana

   Bursa për spezializime në Gjermani

   Goethe-Institut ofron çdo vit bursa për seminare specializimi në GjermaniMë shumë ...

   Kurs bashkëbisedimi për nivelin B1+

   Keni dëshirë të vini në provë dhe të përmirësoni gjermanishten tuaj në një bashkëbisedim aktiv me një vendas gjermanishtfolës? Atëherë regjistroihuni për një kurs bashkëbisedimi me praktikantin tonë Jens Metzger.Më shumë ...
   © Goethe-Institut

   Lule qershie

   Ky film tregon historinë e Rudit, i cili është shumë i sëmurë dhe pas vdekjes së papritur të bashkëshortes së tij Trudit udhëton në Japoni, për të rifituar mundësitë e humbura të jetës së tyre.Më shumë ...
   © Goethe-Institut

   Goethe!

   Ky film paraqet një histori fiksionale të jetës së djaloshit poet Johann Wolfgang von Goethe dhe pasqyron gjithashtu edhe bazën e romanit të tij “Vuajtjet e djaloshit Verter”.Më shumë ...
   Logo Onleihe

   Libraries at the click of a mouse: online lendingen

   No-cost access to digital media any time, anywhere – that’s the idea behind online lending. More than 300 libraries in Germany are already offering this Internet-based service. The way forward, or a bit of technical tomfoolery?Më shumë ...
   Burimi: http://www.wikimedia.org/

   Të mësosh gjermanisht me aplikacione dhe njëkohësisht të argëtohesh

   Flisni ose mësoni gjermanisht dhe doni të vini në provë njohuritë tuaja gjuhësore, por nuk doni të bëni ndonjë test apo provim? Doni dhe të argëtoheni gjatë kësaj prove? Atëherë kemi gjënë e duhur për ju! Apps!Më shumë ...

   Lernabenteuer Deutsch   deutschShqip

   Lernabenteuer Deutsch - Sekreti i Diskut Qiellor të Nebrës - © Goethe-Institut Një App me një lojë emocionuese për të mësuar gjuhën gjermane

   Oraret e zyrës

   të hënën:
   14.00-20.00
   të martën deri të premten:
   09.00-12.00 & 14.00-17.00
   të shtunën & të dielën:
   mbyllur

   Datat e mbylljes dhe festat zyrtare

   Pushimet e verës
   28.07.- 12.08.2014 Pushimet e dimrit
   25.12.2014 - 02.01.2015

   Newsletter

   Shkarkoni Newsletter-in tonë aktual. Numri 2, mars 2014.

   Lernplattform

   Si ta aktivizoj kursin tim? (për studentët)

   Goethe Guerilja

   Kreativitet, pasuri idesh dhe ngjarje artistike në Ballkan. Të rinjtë nga Beogradi, Herceg Novi, Prishtina, Sarajeva, Shkupi dhe Zagrebi në aksion.

   Guximi për të kujtuar

   Guximi pёr tё kujtuar. Eksplorime poetike nga vendet e Evropёs Juglindore.