Да се осмелиме да се сетиме

Да се осмелиме да се сетиме

Од Хрватска па сè до Кипар, тоа е растојанието меѓу земјите од каде што ни доаѓаат собраните текстови. Вкупно 23 автори размислуваа на темата „ Да се осмелиме да се сетиме “ и ги запишаа своите размисли. Како резултат на тоа, сега имаме можност да започнеме книжевна авантура низ Југоисточна Европа и низ турбулентната историја на Балканот.
Повеќе >>
повеќе ...

23 автори
од 11 земји

повеќе ...
повеќе ...