Добредојдовте во Канцеларијата за врски на Гете-институт

Учење германски

Copyright: colourbox.com
Тестирајте ги Вашите познавања на германскиот јазик кај испитните партнери на Гете-институт во Скопје.
Или учете германски

Германската читалница

Со задоволство ја очекуваме Вашата посета.
Copyright: Brandt Brauer Frick

Актуелно

© Goethe Institut

de:sonanz - Фестивалот за електронска музика и медиумска уметност

Фестивалот за електронска музика и медиумска уметност де:сонанц оваа година ќе се одржи од 22 до 25 октомври на различни локации низ градот. повеќе...

Brandt Brauer Frick @ de:sonanz

Шестото издание на фестивалот де:сонанц на 25 октомври 2014 година го претставува светски познатото трио Бранд Брауер Фрик. Save the date! повеќе...

Разговор - Зудерман и Содерберг

Во рамки на фестивалот за танц ЛОКОМОУШН Гете-институт во соработка со Здружението Контрапункт го прикажуваат перформансот „Разговор“ на шведстко-германското дуо Алма Содерберг и Јолика Зудерман.повеќе...

Награда за музички видеа (MuVi Award)

Фестивалот de:sonanz ќе биде отворен во Кинотека на Македонија со 2 филмски програми од Фестивалот за краток филм од Оберхаузен. повеќе...

  Проекти

  Алумни-портал Германија   deutschenglish

  Платформа за луѓе од целиот свет кои го завршиле своето образование, доквалификација или јазичен курс во Германија.

  Да се осмелиме да се сетиме   deutschenglish

  Поетски откритија од земјите на Југоисточна Европа

  Контакт

  Гете-Институт
  Канцеларија за врски, Скопје
  Аминта Трети 37-1/6
  1000 Скопје
  Tel. +00 389 2 3121604
  leiter@skopje.goethe.org
  Како да не најдете
  Гете-институти ширум светот
  Централа во Германија

  Мејлинг-листа

  Сакате постојано да добивате актуелни информации? Внесете го вашиот контакт во нашиот Newsletter!

  „Училишта: партнери на иднината“

  Оваа иницијатива има за цел кај младите луѓе да го разбуди интересот за современа Германија.
  Корисни линкови