Provimet e gjuhës gjermane

Institucione partnere dhe anëtare

ALTEEAQUALS - zertifizierte Qualität für unsere Deutschkurse

TestDaF – Test Deutsch als Fremdsprache
Provimet e Geothe-Institut kanë një shkallë të lartë të njohjes në mbarë botën dhe certifikatat e lidhura me këto çmohen nga punëdhënësit dhe institucionet e formimit të mëtejshëm arsimor në shumë vende si dëshmi kualifikimi. Provimet e gjermanishtes së Goethe-Instituts përputhen me shkallët e nivelit të kornizës së përbashkët evropiane të referimit për gjuhët (GER): nga A1 për fillestarë deri në C2 për nivelin më të lartë gjuhësor.

Shkallët e nivelit të provimeve dhe kurseve gjuhësore të Goethe-Instituts

Provimi Goethe-Zertifikat B1 do të zëvendësojë duke filluar nga data 01.05.2013 nëpër qendra të caktuara provimesh dhe nga data 01.08.2013 në mbarë botën provimin Goethe-Zertifikat B1: Zertifikat Deutsch (ZD) dhe Goethe-Zertifikat B1: Zertifikat Deutsch für Jugendliche (ZDj).

Goethe-Zertifikat B1

Provimet Zertifikat Deutsch (ZD) dhe Zertifikat Deutsch für Jugendliche (ZDj) do të ofrohen për herë të fundit më datë 31.07.2013. Datat për përsëritjen e këtyre provimeve do të jenë të mundshme deri në fund të vitit 2013 – Informacione më të detajuara ofrohen nga qendra e provimeve.

Shërbimi për firmat

Krahas provimeve klasike Goethe-Institut ofron edhe sisteme testimi moderne dhe të përshtatura në kompjuter si "BULATS Deutsch-Test für den Beruf". Me anë të këtij shërbimi firmat mund të testojnë në mënyrë të shpejtë dhe ekonomike njohuritë e gjuhëve të huaja të punonjësve dhe të kandidatëve.
BULATS Deutsch-Test für den Beruf

Tërheqja e bashkëshortit / bashkëshortes

Sipas Ligjit të ri për Emigracionin të vitit 2007 (edhe për procedurën e pajisjes me vizë për tërheqjen e bashkëshortit/bashkëshortes) si dëshmi gjuhe njihet çertifikata Goethe-Zertifikat A1: Start Deutsch 1 si edhe të gjitha çertifikatat e tjera të Institutit Gëte të niveleve më të larta (A2 deri C2)

  Tërheqja e bashkëshortit / bashkëshortes   deutschenglishespañolfrançaistürkçehrvatskiмакедонскиsrpskiрусскийукраїнська[kazak]中文(简体)[thai]Tiếng ViệtportuguêsعربيShqip

  Pyetje të shpeshta dhe një provim model për dëshminë e gjuhës për bashkëshortët, të cilët duan të bashkohen me familjen e tyre në Gjermani.

  Provimi i ri Goethe-Zertifikat B1 – Përcaktimi i standardit

  Duke filluar nga data 01.08.2013 do të dalë provimi i ri Goethe-Zertifikat B1. Hapi i fundit i projektit në krijimin e provimit ishte etaloni i ashtuquajtur Standard Setting.

  Provimi i ri Deutsch-Test für Zuwanderer

  u drejtohet të gjithë migrantet dhe migrantët, të cilët duan të jetojnë në Gjermani.

  Të mësosh gjermanisht në Gjermani

  Oferta e kurseve në Gjermani