Claim Goethe Institut Claim Goethe Institut

Северна Македонија

Учете германски

Со искуство до вашиот успех

Гете-институт го промовира германскиот јазик во светот. Во повеќе од 90 земји нудиме курсеви и испити за германски јазик.

  • Вистинското решение за секоја потреба
  • Во добри раце на секое ниво
  • Меѓународно признати сертификати за јазик

Актуелни проекти

Проѕирниот човек

На интернет, информациите се шират брзо и лесно. Степенот на општествено, политичко и културно влијание на овој феномен остава трага врз секојдневието во многу земји во Југоисточна Европа и светот. Личности од политиката и стопанството се обидуваат со помош на таргетирано користење информации да се позиционираат и да остварат добивка – често на сметка на заштитата на податоци и приватноста на луѓето. Луѓето често пати се повикуваат на непроверени извори и на тој начин создаваат лажни информации кои набрзина стануваат вирални и делумно имаат фатални последици врз граѓанското општество.

Вселена.Човек.Интелигенција

Врвно истражување во Германија, приспособено за млади изучувачи на германскиот јазик во интерактивна патувачка изложба во пет големи тематски подрачја:
Вселена | Историја на човештвото | Мозок | Антропоцен | ВИ. 

Вселена.Човек.Интелигенција @Гете-институт

Онлајн-зајмување

Онлајн-зајмувањето е бесплатна и дигитална библиотека на Гете-институт. Актуелно можете да преземете 23.000 е-книги на германски јазик, аудио книги, материјали за учење германски, списанија и весници и да гледате филмови онлајн.

Посети нè Гете-институт Северна Македонија

Адреса

Бул. 8 Септември 18-1/5
1000 Скопје
Nordmazedonien

Контакт

Телефон

+389 2 3121604

Електронска пошта

info-skopje@goethe.de

Работно време

понеделник-петок: 08:30–16:00
понеделник-четврток: 09:00–13:00, 14:00–16:00
Фасада ГИ Скопје © Гете-институт

Следете не