Бесплатно советување за учење и за полагање испити по германски јазик како и за вашиот пат кон Германија - Goethe-Institut Северна Македонија

Брз пристап:

Оди директно на содржината (Alt 1) Оди директно до главната навигација (Alt 2)
Claim Goethe Institut Claim Goethe Institut

Северна Македонија

Goethe-Institut Spracharbeit© Sonja Tobias

Бесплатно советување за учење и за полагање испити по германски јазик како и за вашиот пат кон Германија

Добра подготовка за животот и работата во Германија, покрај јазикот, опфаќа и подготовка за новата околина. Без разлика на тоа како, каде или со кого учите германски јазик, Гете-институт ви ги нуди следниве бесплатни содржини:

- советување за учење германски јазик и за подготовка за испит, како и
- советување за Вашиот живот во Германија

Прочитајте повеќе за актуелните проекти на Гете-институт во светот за советување за учење на германски јазик, како и за подготовка за живот во Германија: 

4 личности, мајка, татко и 2 деца на аеродром © Goethe-Institut/Dimitar Petrovski

Германија - Мојот патоказ

На порталот „Германија - Мојот патоказ“ се споделуваат информации за секојдневниот и работниот живот во Германија. Мигрантите како квалификувани работници, нивните сопружници и семејства од Албанија, Косово и Северна Македонија добиваат информации на албански и македонски јазик. Овие информации придонесуваат кон олеснувањето на процесот на интеграција во Германија.

Мојот курс за Германија

Дали сакате да се подготвите уште во вашата земја за почетниот период во Германија? Тогаш бесплатниот курс за Германија е токму она што Ви е потребно! Тука ќе најдете општи информации како и корисни зборови и вежби за вашиот секојдневен и работен живот во Германија.
 Термини за советување:
Секој вторник, среда и четврток од 14:00 до 15:00 часот. 
 

Ги нудиме следниве информации:
 
- општи информации за секојдневниот и работниот ден во Германија,
- општи информации за испити, пробни тестови и други можности за подготовка,
- индивидуално советување преку телефон или кај нас, во Гете-институт,
- препорака за вежбање и самостојно учење (книги, бесплатни апликации за мобилен телефон, на интернет и сл.).

Искористете ја нашата бесплатна понуда и пријавете се ТУКА!
 


Контакт и партнер

Контакт:

Гете-институт
Бул.8 Септември 18-1/15
1000 Скопје
Tel.: +389 2 3121 604
info-skopje@goethe.de

AMIF © EU