НУБ „Св. Климент Охридски“ WikiLeague Edit-a-thon

WikiLeague Edit-a-thon  © WikiLeague Edit-a-thon

Са, 01.06.2019

WikiLeague Edit-a-thon е настан во кој учесниците ги преведуваат статиите за Wikipedia од германски на македонски јазик, со што ја збогатуваат македонската Википедија. Темите се поврзани со Германија и се движат од литература, музика, културно наследство и филм. Целта е да се обезбедат нови  содржини и да се промовира размена на знаења и информации. Планирани се 4 Edit-a-Thons, кои ќе се одржат од март до мај годинава.

Прашалник
 

назад