Skopje Cinema City

Skopje Cinema City Skopje Cinema City

По, 02.09.2019 -
Са, 07.09.2019

Кинотека на Македонија, Скопје


ул.Никола Русински, бр. 1
1000 Скопје

Skopje Cinema City е филмски фестивал за музички документарци, кој има цел да го претстави богатството на музичкиот свет, културите и заедниците кои ја продуцираат музиката. На овогодинешниот фестивал ќе се прикажат документарци за германската музичка култура.
​Петото издание на фестивалот ќе се состои од филмови со теми поврзани со гитарата како инструмент. За време на 5 дена, ќе се прикажат 10 филмови кои на уникатен начин ги прикажуваат авторите и нивните животи во однос на својот инструмент.

 

назад