After spring comes fall

After spring © Goethe-Institut

Че, 26.09.2019

Кинотека на Северна Македонија, Скопје


ул.Никола Русински, бр. 1
1000 Скопје

Германски филм во Кинотека

Режија: Daniel Carsenty (Даниел Карсенти), 89 мин., 2015
 

Млада курдска жена бега од Сирија. Кога пристигнува во Берлин почнува да гради нов живот во нелегални услови. Откако ја пронаоѓа Сириската тајна служба ја присилува да работи како кодош.

AFTER SPRING COMES FALL е многу актуелен мрачен трилер. Тој многу впечатливо покажува дека бегството не завршува со пристигнувањето во Германија.

Настапуваат: Haima Ilter, Tamer Yigit, Murat Seven, Asad Schwarz, Marc Philipps

назад