Gara për kursistet dhe kursistët Ndërtimi më i bukur në Maqedoninë e Veriut

Neues Bauhaus in Dessau
Foto: commons.wikimedia.org/wiki/User:Lelikro

Goethe-Instituti Shkup jep dy bursa për një kurs intensiv dy-javor nga 25.11.2019 – 07.12.2019 në Mannheim dhe 3 bursa për një kurs intensiv në Schwäbisch Hall, Gjermani. Bursa përfshin kursin intensiv, akomodimin në një dhomë të vetme, shpenzime rruge si dhe shpenzime për ushqim.
 


 

*****
Dëgjuesit e kursit që morën bursat janë:
 
Kurs intensiv prej 25.11.-07.12.2019 në Mannheim

1. Renata Dimchov Kuzmanovska
2. Elena Stoimenovska
 
Kurs intensiv prej  25.11.-07.12.2019 në Schwäbisch Hall

1. Daniel Tavchioski
2. Amina Nikochevikj
3. Marjan popovski
*****
Në 1919 Walter Gropius themeloi Bauhaus, përmes kësaj bëri revolucion në arkitekturë, dizajnim dhe mënyrën e të menduarit për artin. A keni dëgjuar për Bauhaus? Bauhaus feston 100 vjetorin e lindjes në vitin 2019. Përvjetori i Bauhaus është një mundësi e përsosur për të udhëtuar në Gjermani dhe për të zbuluar më shumë rreth stilit të artit të shekullit të 20-të. Mannheim është në të vërtetë i njohur për arkitekturën e tij në drejtimin artistik Jugendstil, por edhe Bauhaus gjithashtu ka lënë gjurmët e tij në qytet. Qyteti ofron vizitorëve të tij në përvjetorin e Bauhaus shumë oferta dhe mundësi për të zbuluar stilin e artit të shekullit të 20-të.
 
Goethe-Instituti Shkup jep dy bursa për një kurs intensiv dy-javor nga 25.11.2019 – 07.12.2019 në Mannheim dhe 3 bursa për një kurs intensiv në Schwäbisch Hall, Gjermani. Bursa përfshin kursin intensiv, akomodimin në një dhomë të vetme, shpenzime rruge si dhe shpenzime për ushqim.
  
Detyra:

Për të parë ndërtime  të bukura, nuk është e thënë te udhëtohet larg: ka shumë ndërtesa në vendin tonë që na befasojnë. Sipas jush, cili ndërtim është më e bukuri në vendin tonë? Mund të jetë një ndërtesë banimi ose tregtare por edhe një urë, mulli me erë ose ndonjë ndërtim tjetër i bërë nga njeriu.
 
Shkruani një tekst të shkurtër në gjermanisht, maqedonisht ose shqip duke shpjeguar pse saktësisht kjo ndërtesë është veçanërisht e bukur për ju.
Teksti duhet të jetë i gjatë 50 - 100 fjalë.
E rëndësishme: gjatë vlerësimit të punimeve, origjinaliteti është në plan të parë.
 
Kushtet për aplikim:

 Në gara mund të marrin pjesë të gjitha kursistet dhe kursistët e Goeth-Institut në Shkup, të cilët: —për momentin të paktën e ndjekin kursin e dytë në GI në Shkup (pavarësisht nga niveli);
- kanë të paktën 18 vjet;
- rregullisht dhe në mënyrë aktive marrin pjesë në kurs;
- janë të gatshëm që të marrin pjesë plotësisht në kursin e përgjithshëm nga data 25.11.2019 – 07.12.2019 në Gjermani. Nuk është e mundur të ketë një afat tjetër të kursit të gjermanishtes;
- janë të gatshëm, pas kthimit të shkruajnë një raport të shkurtë për uebfaqen tonë

* Pjesëmarrësit e kurseve që kanë shfrytëzuar tashmë një bursë nga Instituti Goethe për një qëndrim në Gjermani, janë të përjashtuar nga pjesëmarrja.
 
Ju lutemi të na e dërgoni Formularin për aplikim më së voni deri më 18.10.2019 në:: Gordana.Baboska@goethe.de .