Akses i shpejtë:

Kalo drejtpërdrejt te përmbajtja (Alt 1)Kalo drejtpërdrejt te niveli sekondar i shfletimit (Alt 3)Kalo drejtpërdrejt te niveli kryesor i shfletimit (Alt 2)

INFORMATË AKTUALE: CORONA

Duke përdorur masat e përcaktuara të sigurisë, Goethe-Institut Shkup gradualisht do të hap dyert e saj në javët e ardhshme.
Nga 01.06.2020 nuk jemi më vetëm online, por  sërisht në vend për ju. Sidoqoftë  vizitë në Goethe-Institut Shkup është e mundur vetëm përmes terminit personal si dhe për marje  të çertifikatave  të provimit.
 

Corona Key Visual_Post © Goethe-Institut

INFORMACIONE DHE MASA PËR SIGURINË E VIZITORËVE
 

Përmes masave të shumta Goethe-Institut Shkup zvogëlon rreziqet e infeksionit me Covid-19.
Kur kemi të bëjmë me vizitorë, ekipi ynë vëzhgon udhëzimet dhe masat mbrojtëse të autoriteteve përgjegjëse dhe ambasadës gjermane në Shkup, ndër të tjera, me larje të rregullt të duarve, rregullore në distancë, përdorimin e dezinfektuesve dhe maskave të gojës.
Për ta bërë vizitën tuaj të sigurtë në hapsirat tona, ne kemi hartuar një koncept të higjenës. Ne ju kërkojmë të silleni me përgjegjësi dhe me vëmendje ndaj vizitorëve të tjerë, si dhe punonjësve tanë dhe profesorëve. Le të kujdesemi për njëri-tjetrin!
 
Çka kemi përgatitur
• Ne sigurojmë që dhomat tona, si dhe tavolinat, sportelet dhe dorëzat e dyerve pastrohen dhe dezinfektohen rregullisht. Gjithashtu, për t’u mbrojtur nga infeksionet, dhomat tona ventilohen rregullisht dhe ajri filtrohet. Ulja dhe përdorimi i tualeteve për arsye sigurie nuk lejohet.
• Para se të hyni në institut, një nga punonjësit tanë do të kontrollojë temperaturën e trupit tuaj për arsye sigurie. Ne këtë rast dëshirojmë të theksojmë se aktualisht nuk ju lejohet të hyni në Goethe-Institut Shkup nëse temperatura e trupit tuaj është mbi 37.3 gradë.
  
Çfarë mund të bëni
• Ejani vetëm në takimin tuaj në Goethe-Institut Shkup, për arsye sigurie nuk lejojmë për momentin hyrje të shoqëruesit tuaj në hapsirën tonë.
• Sillni një stilolaps të kaltër, dhe ndiqni udhëzimet e punonjësve tanë, si dhe njoftimet dhe piktogramet që kemi bashkangjitur për mbrojtjen tuaj.
• Në rast të simptomave akute të sëmundjes, ju lutemi të mos vini në Institut.
• Ne kryejmë kontrollet në hyrje dhe për këtë arsye gjithmonë e dimë kush kur dhe ku qëndëronte. Në atë mënyrë ne mund të ndërhyjmë menjëherë në rast dyshimi.
• Çdo vizitor duhet të nënshkruajë një deklaratë shëndetësore në hyrje të Goethe-Institutit, në të cilën ai deklaron pëlqimin e tij për masat për të parandaluar përhapjen e COVID-19.
• Duart duhet të dezinfektohen kur hyni në Goethe-Institutin .
• Ne e mbrojmë pjesën e gojës dhe hundës tonë brenda. Duke mbajtur një maskë, të gjithë mund të ndihmojmë në mbrojtjen e njëri-tjetrit.
• Duhet të merret në konsideratë një distancë e mjaftueshme midis njerëzve prej të paktën 1.5 deri në 2 metra.
 
Të gjitha informacionet e nevojshme në lidhje me kurset, provimet dhe ofertat tona kulturore janë në dispozicion online. Ju gjithashtu mund të bëni paraqitjen e provimeve ose kurseve direkt online. Nëse keni akoma ndonjë pyetje, me kënaqësi ju këshillojmë përmes telefonit ose me email. Prandaj, një vizitë personale në Goethe-Institutin nuk është e nevojshme për sigurinë tuaj në këtë kohe.

informatcione të rëndësishme

DëshironI  të merni  çertifikatën e provimit? Plotësoni formularin dhe bëni një takim. Ju lutemi ejani saktë në terminin tuaj, respektoni masat tona mbrojtëse, kështu mbroni veten  dhe të tjerët.
Ne do të informojmë personalisht të gjithë pjesëmarrësit që janë regjistruar në një nga datat e provimit të anuluar për shkak të gjendjes së jashtëzakonshme për datën e tyre të re të provimit. Këta pjesëmarrës nuk duhet të paraqiten për termin të ri. Ne do ti publikojmë të gjitha datat e provimit faqen tonë të internetit, posa të jenë caktuar.
Ju lutemi vini re se nuk ka nxitim për të paraqitur provim. Zyra e Vizave të Ambasadës gjermane në Shkup është ende e mbyllur. Aktualisht  nuk mund të aplikohet për viza.
Momentalisht kurset tona  zhvillohen përmes Formatit-Online. Të gjitha informacionet aktuale mund ti gjeni në web faqen. Nëse keni ndonjë pyetje rreth kurseve gjermane, ju lutemi na kontaktoni në info-skopje@goethe.de
Sigurisht që jemi në disponim tuaj nësë keni pyetje në lidhje me të mësuarit e gjermanishtes ose të jetoni dhe të punoni në Gjermani. Të gjitha informacionet aktuale mund të gjenden në web faqen tonë, ku mund të gjeni materiale mësimore dhe informacione falas. Me kënaqësi ju ofrojmë një takim telefonik. Thjesht rezervoni me email info-skopje@goethe.de
Nga 12.03.2020 trajnimet për mësimdhënës pranë Goethe-Institut do të kalohet mëtej në trajnime-online. Secili pjesëmarrës do të njoftohet personalisht. Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi drejtohuni në:
bkd-skopje@goethe.de
Disa nga ngjarjet tona kulturore janë zëvendësuar ose plotësuar nga formate inovative online. Ju lutemi informohuni për ofertat tona në faqen tonë të internetit ose përmes mediave  sociale. Ngjarjet me prezencë shtyhen në datat e mëvonshme ose fatkeqësisht duhej të anuloheshin. Web faqja jonë është gjithmonë aktuale.

Online lernen, lesen, informieren

Të mësuarit gjermanisht Online

Me kursin në distancë të Goethe-Institut përcaktoni individualisht kur dhe ku dëshironi të mësoni. 

Deutsch für dich Foto: Shutterstock.com, Rawpixel.com

goethe.de/deutschfuerdich
Deutsch für dich

In der Community „Deutsch für dich“ findest du viele Übungen zum kostenlosen Deutsch lernen und kannst dich mit anderen Mitgliedern austauschen.

MBI 100 FILMA GJERMAN ONLINE PËR TU SHIKUAR

Mbi 100 filma gjerman - klasikë dhe produksione aktuale - janë në dispozicion falas në platformën tonë eMedia të huazimeve.
 

Oferta për fëmijë dhë të rinjtë
#PROGRAMZËVENDËSUES

Mërziteni në shtëpi? Këtu ju prezantojmë një sërë propozimesh mahnitëse,  që mund t’i zbuloni  rehatshëm nga divani.  Lojë, dëgjim, lexim, testim i njohurive - klikoni!
 

Illustration einer Frau und eines Mannes vor dem Computer Illustration: Tobias Schrank © Goethe-Institut

Für Deutschlerner*innen
SHTËPINDEJTËS – TË MËSUARIT GJERMANISHT NË SHTËPI

Të mësohet nga divani:  thjesht mësoni gjermanishten në shtëpi me këshillat tona digjitale, ushtrimet interaktive dhe lojërat.