Nata e filmit: 4 Mbretërit

Nata e filmit: 4 Mbretërit © PortAuPrincePictures_Kristian_Leschner

Enj, 17.01.2019

Kinoteka e Maqedonisë


Nikola Rusinski 1

1000 Shkup

Regjia: Theresa von Eltz, me ngjyra, 99 min., 2014/15

Krishtlindjet, festa e paqes, festa e familjes. Por jo e atillë për katër të rinjtë, për Larën, Aleksandrin, Timonin dhe Fedjën dhe jo e tillë për doktor Volfin, i cili këtë kuartet e trajton në psikiatrinë për moshat adoleshente. Vetë-zbulimi shërues fillon me vëmendjen ndaj të tjerëve: Katër mbrojtësve, me të cilët ai kalon Krishtlindjet në psikiatrinë për moshat adoleshente Wolf u ka dhënë detyrën që me ndihmën e një video-kamere të pyesin të tjerët, qoftë pacientë apo persona nga stafi, rreth jetës së tyre dhe festës që pason. Në këtë pavijon festa e Krishtlindjeve çon drejt surprizave të mira dhe të këqija – dhe krahas dështimit të hidhur, ajo jep arsye për të shpresuar.
 

Prapa