Lexime të letërsisë dhe punëtori të shkrimit me Martin Shojble

Martin Schäuble ©Creative Commons

Hë, 02.12.2019 -
Pr, 06.12.2019

Martin Shojble, i lindur më 1978 në Lörrach është gazetar dhe shkrimtar gjerman, veçanërisht shkruan romane për të rinj. Librat e tij janë përkthyer në shumë gjuhë të ndryshme. Pas studimit të shkencave politike në Berlin, Izrael dhe Palestinë, ai përfundoi doktoraturën në vitin 2011 në Berlin. Një fokus i punës së tij është konflikti i Lindjes së Mesme. Ai shkruan udhëtime dhe libra të tjerë profesionistë. Në vitin 2013, ai prezantoi romanin dystopian "Skanuesit". Romani i tij i dytë, "Endland" u botua në vitin 2017.

Gjatë qëndrimit në Maqedoninë Veriore, autori do të zhvillojë ngjarje interaktive. Me nxënësit ai do të bëjë ushtrime për të shkruar dhe së bashku ata do të shpikin historinë e tyre.  
 

Prapa