Barbara

Barbara © Christian Schulz / Schramm Film

Enj, 14.11.2019

Kinoteka e Maqedonisë


Nikola Rusinski 1

1000 Shkup

Me ngjyra, 108 minuta, 2011/12

 Regjisori dhe skenari: Christian Petzold.
 Performuesit: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Jasna Fritzi Bauer, Jannik Schümann, Rainer Bock.
 

Rreth 9 vjet para rënies së murit: Një mjeke në Berlin ka bërë kërkesë për dalje nga RDGJ. Ajo u burgos dhe pas lirimit të saj, në verën e vitit 1980, u dërgua në një spital provincial si dënimë. Ndërsa i dashura i saj nga Perëndimi përgatitet të arratiset përtej detit Baltik, Barbara punon në kirurgji pediatrike, shpesh e mbikëqyrur dhe kontrolluar. Shefi i saj Andre duket se po punon me stafin e Sigurimit të Shtetit - por sa larg do të shkonte ai nëse do të ndodhte diçka serioze? Ai së paku e mbështet angazhimin e Barbarës me Stelën inferiore e re. A është ai i dashuruar me kolegun e tij? Në ditën e ikjes, Barbara merr një vendim pjesërisht befasues.

Filmi nga Kristijan Petcold në Berlinale 2012 iu dha një çmim regjisorial, është një film i qetë, i zakonshëm dhe pa kushte të sakta për jetën në RDGJ, larg diskutimit ideologjik.

Prapa