Брз пристап:

Оди директно на содржината (Alt 1) Оди директно до главната навигација (Alt 2)

Пронајди ја денешната вратничка

Секоја година повторно: Дигиталниот адвентски календар на Гете-институтот е веќе тука! 
 
Придружувај го семејството Гете во 24 кратки приказни низ турболентниот предбожиќен период: Секој си има свој товар и покрај мирисот на варено вино и колачиња има и голем стрес. Ќе остане ли воопшто време за спокојно божиќно расположение?  

⭐ Без брзање! Оваа вратничка сѐ уште не е на ред. Обиди се уште еднаш. ⭐
Sorry, your browser does not support inline SVG.
© Tobias Schrank

Информации за адвентскиот календар

Три подароци со лакови Tobias Schrank © Goethe-Institut

Учество и награди

Овде можеш да дознаеш сѐ за условите за учество, овогодинешните награди од адвентскиот календар и твоите шанси за добивка.


Билтен

Три хартиени авиони Tobias Schrank © Goethe-Institut


Вежбање германски јазик

Жена држи шолја за кафе во рацете и седи пред лаптоп со слушалки во увото.

Онлајн-тренинг по германски јазик
Учење германски јазик онлајн

Некомплицирано учење германски јазик онлајн на секое јазично ниво. Овде прочитај повеќе за разновидните вежби за самостојно учење. 

Младите луѓе од различни националности гледаат во таблети, паметни телефони или лаптопи. Foto: Shutterstock.com, Rawpixel.com

Бесплатна понуда на вежби
Германски јазик за тебе

Вежбај заедно со изучувачите на германски јазик од целиот свет, дискутирај во форум и најди си партнер/ка за учење. Овде ќе дознаеш повеќе за бесплатната платформа за учење германски јазик.