Брз пристап:
Оди директно на содржината (Alt 1)Оди директно до секундарната навигација (Alt 3)Оди директно до главната навигација (Alt 2)

адвентскиот календар
13 декември

Ја загубив Каша! Од гласните штандови, и подароци, и варено вино, и јадење ја изгубив од вид помеѓу сите тие луѓе и нозе на божиќниот пазар. Прво чекав на самото место, но таа не се врати. Каде би можела да отиде – инаку таа секогаш ме чека, го знам тоа. Ја барам низ целиот божиќен пазар. На крај, завршувам тажна и исцрпена кај овците. Се чувствувам  премрзната и животните ми даваат малку утеха. Притоа можам да си замислам дека ова не е убаво за неа: цел ден да биде втурната сред толпата во божиќниот пазар. Но, многумина мислат дека и крошната е дел од божиќната атмосфера. И кога од замор не бев сигурна што е грип (Grippe), а што крошна (Krippe), слушнав шушкање - и кој ја подаде главата од сламата? Исто така, прилично уморна и исцрпена: Каша! Наместо на демонстрациите Fridays for Future и двете подобро да си одиме дома – треба да се внимава и на сопственото здравје! 
 
Каде сте посетиле досега некој божиќен пазар? Има ли таму некој специјалитет?

Leave a comment on this page (preferably in German) for a chance to win today's surprise package! Additionally, a German Online Individual course will be raffled among all participants. In participating, you accept the Terms and Conditions linked below. Have fun and a lovely Advent season!
КОМЕНТАР Отворете повеќе врати