Брз пристап:
Оди директно на содржината (Alt 1)Оди директно до секундарната навигација (Alt 3)Оди директно до главната навигација (Alt 2)

адвентскиот календар
16 декември

Навечер со задоволство излегувам на прошетка со Каша и ги гледам божиќните светилки и декорациите на улиците и по куќите. Притоа ми надоаѓа чувство на свеченост и пријатност - вистински божиќни чувства. Сепак, кај мене дома се откажав од сите светла – тие чинат енергија и пари. И, за жал, пребрзо се расипуваат – токму новите лед-светилки во низа се навистина енергетски поефикасни, но поединечните ламбички многу тешко се заменуваат. Мислам, помалку е повеќе – и особено се радувам, кога гледам како некои луѓе можат да создадат убава атмосфера со само неколку светла. Потоа, тука е и осветлувањето кај соседите, во кое јас и Каша можеме заедно да гледаме и да се восхитуваме! 
 
Како го декорирате Вашиот стан за Божиќ?

Leave a comment on this page (preferably in German) for a chance to win today's surprise package! Additionally, a German Online Individual course will be raffled among all participants. In participating, you accept the Terms and Conditions linked below. Have fun and a lovely Advent season!
КОМЕНТАР Отворете повеќе врати