Goethe-Guerilla

© Goethe-Institut Belgrad
© Goethe-Institut

Ç’është Goethe-Guerila

Përkufizimet e nocionit „Gueril“ janë të llojllojshme dhe shpesh jo mjaft të qarta, por para pak kohe kjo fjalë e ka marrë edhe një kuptim tjetër. Zakonisht guerilë quhen pjesëtarët e grupit (të armatosur) i cili u këndërvihet botëkuptimeve dhe rregullave të shumicës. Përveç kësaj, në rajonin tonë ekzistojnë të të ashtuquajturit guerilët urbanë, në të cilët i numërojmë artistët e grafikëve, skejterët dhe grupet tjera të cilat duan të ndikojnë në shoqëri në mënyrë të pavarur dhe krijuese. më shumë ...
  © Goethe-Institut

  Historia

  40 vite të Institutit Goethe Beograd si dhe vendimi për të përfshirë në hartimin e programit të rinjtë aktivë dhe të interesuar nga Beogradi.
  më shumë ...
   © Goethe-Institut

   Qyteti – temë e përbashkët

   Vend në të cilin duke dhënë çdo gjë nxit për të dhënë edhe atje ku ka pak mundësi. Vend i njëmijë vetave dhe shtëpi e shoqërisë urbane. më shumë ...
    © www.colourbox.com

    Nga këndvështrimi ynë

    Në qendër të interesimit të anëtarëve të Guerilës Goethe janë njohja e kulturës gjermane, shoqërisë, gjuhës dhe skenës bashkëkohore artistike.
    më shumë ...
     © Goethe-Institut Belgrad

     Përse unë …?

     Çfarë kuptimi ka që ti je anëtar i Guerilës Goethe?
     më shumë ...