Добредојдовте во Канцеларијата за врски на Гете-институт

Учење германски

Copyright: colourbox.com
Тестирајте ги Вашите познавања на германскиот јазик кај испитните партнери на Гете-институт во Скопје.
Или учете германски

Германската читалница

Со задоволство ја очекуваме Вашата посета.

Актуелно

Neue Sommer-Intensivkurse Доколку се интересирате за германскиот јазик и за Германија...

• посетете не и добијте конкретна претстава за Гете-институтот;
• запознајте ги лично нашите професори;
• научете ги првите зборови на германски јазик со учество на пробен час во модерно опремените училници;
• учествувајте во квизот за Германија, проверете ги вашите познавања на германскиот јазик, слушајте германска музика и информирајте се за актуелните настани и проекти.

Богатата програма ќе биде заокружена со доделување на еден бесплатен курс за најсреќниот посетител.

Ви стоиме на располагање да одговориме на вашите прашања и ќе се потрудиме да си поминете убаво во нашите простории.

Гете-институт Скопје со задоволство ве очекува!
 
Уписи за есенски модул
Курсеви за деца и возрасни на сите нивоа:
 
  Уписи Термини
Еxтензивни
курсеви за деца
(15 недели)
22.08.2016 – 08.09.2016
 
12.09.2016 - 23.12.2016
 
Еxтензивни
курсеви за возрасни
(10 недели)
22.08.2016 – 08.09.2016 12.09.2016 - 23.11.2016
Интензивни
курсеви за возрасни
(3 недели)
тековно 12.09.2016 - 30.09.2016
04.10.2016 - 21.10.2016
25.10.2016 - 11.11.2016
14.11.2016 - 02.12.2016
05.12.2016 - 23.12.2016

Уписи
Уписи ќе се одвиваат се додека има слободни места. Бројот на места во курс е ограничен. Уписите во курс следат со уплатата за курсот. Со уплатата на курсот Ви е загарантирано место. Уплатата се врши на нашата трансакциска сметка.
„Промисли – учи од природата“
„Umdenken – von der Natur lernen“ © Goethe
„Промисли – учи од природата“ е интерактивна изложба за млади за значењето на четирите елементи, вода, оган, земја и воздух, за човекот бидејќи без нив не постои живот.
повеќе...

DLL курсеви во Македонија / во регионот Југоисточна Европа

Во Македонија заедно со останатите земји од регионот Југоисточна Европа (Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Грција, Хрватска, Романија, Србија, Турција и Кипар) се нуди програмата за стручно усовршување „Учам да предавам германски јазик“ – DLL. Се работи за исклучиво онлајн обука. Понудата се однесува на наставниците кои предаваат германски јазик во нашиот регион. повеќе...

Проекти

Алумни-портал Германија   deutsch

Платформа за луѓе од целиот свет кои го завршиле своето образование, доквалификација или јазичен курс во Германија.

Да се осмелиме да се сетиме   deutsch deutsch

Поетски откритија од земјите на Југоисточна Европа

Контакт

Гете-Институт, Скопје
Бул. 8 Септември 18-1/5
1000 Скопје
Tel. +00 389 2 3121604
info@skopje.goethe.org
Како да не’ најдете

Мејлинг-листа

Сакате постојано да добивате актуелни информации? Внесете го вашиот контакт во нашиот Newsletter!

„Училишта: партнери на иднината“

Оваа иницијатива има за цел кај младите луѓе да го разбуди интересот за современа Германија.