Ansicht von vorne auf einen orangenen Rettungswagen mit der Aufschrift © Goethe-Institut

Numrat më të rëndësishëm për urgjenca

Të gjitha numrat e urgjencës janë falas dhe mund të thirren nga çdo telefon.

Policia: 110
Policia është përgjegjëse për urgjencat jo mjekësore, krimin dhe aksidentet e trafikut serioz.

Tregoni emrin tuaj dhe
ku ka ndodhur?
çfarë ka ndodhur?
sa njerëz janë prekur
cilat lëndime janë të pranishme
prisni për pyetje!

Nahaufnahme auf ein Polizeiauto von der Seite mit dem Schriftzug "Polizei" © Goethe-Institut

Shërbimi Zjarrfikës / Urgjenca / Shërbimi i Shpëtimit: 112
112 është numri për situata të rrezikshme për jetën, si sulmi në zemër, goditje ose aksidente serioze. Kur jeni në dyshim për ashpërsinë e dëmtimit, mos hezitoni të paralajmëroni ambulancën. Kjo mund të shpëtojë jetën në raste serioze.


Ansicht auf das geschlossene Tor eines Feuerwehrgebäudes, durch die Fenster ist ein Feuerwehrauto sichtbar. © Goethe-Institut Shërbimi urgjent mjekësor: 116117
Në rast urgjence, mund të kontaktoni shërbimin e urgjencës gjatë fundjavës.Ju ose mund të shkoni drejtpërdrejt në urgjencën më të afërt. Këto urgjenca mjekësore zakonisht janë të lidhura me një spital dhe janë të hapura deri në orën 22:00 në mbrëmje si dhe në festat publike.Përndryshe, gjithashtu mund të thirrni numrin 116117. Kjo thirrje është e lirë dhe e disponueshme në mbarë vendin. Këtu ju do të udhëzoheni te mjeku në afërsinë tuaj. Nëse kërkoni vizitë në shtëpi, duhet të organizohet nga zyra qendrore.

Shërbimi i urgjencës së stomatologjisë: 01805/986700
Këtu mund t’i merrni numrat e telefonit të ambulancave dhe mund të telefononi drejtpërdrejt atje.


Man sieht den oberen Teil eines grauen Gebäudes mit einem Schild, das ein rotes Kreuz auf weißem Grund zeigt. © Goethe-Institut Fëmijët
Për fëmijët vlejnë të njëjtat kritere dhe numra si për të rriturit.
Në trajtimin e fëmijëve, është gjithashtu e rëndësishme të njihen rregullat më të rëndësishme të sjelljes për të reaguar shpejt dhe saktë. Para së gjithash, duhet ta ngushëlloni fëmijën pas rënies dhe ta qetësoni fëmijën. Është e rëndësishme të ruash paqen e mendjes për të siguruar fëmijën me shpejtësi, për të mos u shqetësuar për më tej dhe për të rregulluar siç duhet një thirrje urgjente të nevojshme. Paketa e ndihmës së parë duhet të jetë e disponueshme në shtëpi për të mbuluar me fashë frakturat ose plagët e hapura.

Telefoni për fëmijë dhe adoleshentë: 0800/1110333
Për problemet e fëmijëve dhe adoleshentëve, shqetësimet në internet dhe abuzimet seksuale.

Telefoni për prindë: 0800/1110550
Për çështjet e arsimit, shqetësimet në internet, abuzimi seksual të fëmijëve dhe të gjitha problemet e tjera që prindërit kanë me fëmijët e tyre.

Ndihmë nëpërmjet telefonit "Dhuna ndaj grave": 08000/116016
Shërbim këshillimor mbarëkombëtar për gratë e prekura nga dhuna, mjedisi i tyre shoqëror dhe punëtorët e kualifikuar. Në dispozicion falas, në mënyrë anonime, në çdo kohë, 365 ditë në vit.

Ndihmë nëpërmjet telefonit për shtatzënat në nevojë (anonime dhe të sigurta): 0800/4040020

Kujdesi për gjendjen shpirtërore nëpërmjet telefonit: 0800/1110111
Në rast të problemeve dhe krizave, p.sh. Çështjet e partnerëve, ngacmimi në shkollë dhe në punë, humbja e vendeve të punës, varësitë, sëmundjet, vetmia, krizat dhe çështjet shpirtërore mund të thirren këtu.

Thirrje urgjente për bllokim: 116116
Të bllokojë kartën EC dhe kartat e kreditit, si dhe kartat e identitetit, p.sh. nëse ato janë vjedhur apo humbur.