Mein Weg nach Deutschland© Alina Holtmann / Maridav

Mein Weg nach Deutschland

Event Calendar Welcome to Germany

Are you coming to Germany soon? The Goethe-Institut's Welcome Coaches offer free events on living, working and mobility at six Goethe-Instituts in Germany and online.

Register now

Të shohësh dhe të dëgjosh për Gjermaninë

Dëshironi të njihni Gjermaninë në mënyra të ndryshme? Këtu mund të shikoni video dhe të dëgjoni podkaste. Këtu do të gjeni histori të njerëzve që kanë ardhur në Gjermani.

Jetesa në Gjermani

Do të shkoni në Gjermani së shpejti apo jeni tashmë atje? Këtu do të gjeni informacione për jetesën dhe punën në Gjermani dhe përgjigje për pyetjet më të shpeshta. Pyetja juaj nuk është e shënuar? Atëherë na shkruani një mesazh duke përdorur formularin e kontaktit.

Praktiko gjermanisht

Dëshironi të praktikoni gjermanisht? Këtu do të gjeni filma dhe ushtrime, lojëra dhe aplikacione për praktikimin e gjermanishtes. Shikoni mini-serinë tonë "Rrugët e para në Gjermani" me Nevin dhe bëni ushtrime, lexoni blogun e Kimos dhe tregojini atij për përvojat tuaja, luani lojën "Dashuri në gjermanisht" dhe vendosni vetë se si do të zhvillohet historia ... dhe shumë më tepër!
 
Ju lutem vini re se kjo pjesë e faqes në internet është në dispozicion vetëm në gjermanisht.

Gjeni ndihmë

  Keni pyetje në lidhje me jetën në Gjermani apo keni nevojë për ndihmë? Kontaktet mund t’i gjeni këtu: në mënyrë anonime në Internet ose direkt në qytetin tuaj.

Gjeni ndihmë

Keni pyetje në lidhje me jetën në Gjermani apo keni nevojë për ndihmë? Kontaktet mund t’i gjeni këtu: në mënyrë anonime në Internet ose direkt në qytetin tuaj.

You see the face of a young woman sitting in front of a building and looking serious. © Goethe-Institut

Qendrat e informacionit dhe trajnerët e mirëseardhjes

Jeni i ri në Gjermani dhe dëshironi ndihmë në orientimin tuaj fillestar? Keni ndonjë pyetje apo dëshironi të kontaktoni me persona të tjerë në vendin ku ndodheni? Mund të mësoni më shumë rreth jetesës dhe punës në Gjermani dhe të praktikoni gjermanishten në gjashtë institute Goethe dhe 35 qendra informacioni. Trajnerët e mirëseardhjes do t'ju mbështesin gjithashtu gjatë herës tuaj të parë në Gjermani.

Qendrat e informacionit dhe trajnerët e mirëseardhjes

Jeni i ri në Gjermani dhe dëshironi ndihmë në orientimin tuaj fillestar? Keni ndonjë pyetje apo dëshironi të kontaktoni me persona të tjerë në vendin ku ndodheni? Mund të mësoni më shumë rreth jetesës dhe punës në Gjermani dhe të praktikoni gjermanishten në gjashtë institute Goethe dhe 35 qendra informacioni. Trajnerët e mirëseardhjes do t'ju mbështesin gjithashtu gjatë herës tuaj të parë në Gjermani.

Informacione të mëtejshme
Graphic map of Germany with the locations of the info houses marked on it Grafik: Carolin Eitel © Goethe-Institut