Ein junger Mann lehnt an einer Straßenlaterne und schaut auf sein Smartphone. © Goethe-Institut

Logo jmd4you © JMD
JMD4you - für junge Menschen bis 27 JahreJMD4you – për të rinjtë deri në moshën 27 vjeç

Këshillimi online jmd4you ofrohet nga Shërbimet e Emigracionit të të Rinjve (JMD).

Ju mund të kontaktoni këshilltarët në internet dhe të bëni pyetjet tuaja. Ekipi i këshilltarëve ka këshilluar migrantët për shumë vite. Ata u përgjigjen të gjitha pyetjeve në lidhje me jetën ose problemet në Gjermani. Për shembull: ku mund të marr patentë shoferin? Çfarë mund të punoj në Gjermani? Kam nevojë për një avokat - çfarë duhet të bëj? ...

Konsultimet janë të sigurta, anonime, shumëgjuhëshe dhe falas. Uebfaqja për këshilla online është aktualisht në gjermanisht, shqip, arabisht, anglisht, rusisht dhe turqisht.

www.jmd4you.de

Logo Mbeon © Mbeon

Mbeon – për emigrantët e rritur të moshës 27 vjeç e lart

„Mbeon“ është shërbimi mbarëkombëtar i këshillimit online për emigrantët e rritur (MBE). Këshillimi bëhet përmes një bisede të bazuar në Messenger.

Me mbeon mund të përdorni MBE gjatë gjithë kohës përmes një aplikacioni falas në smartphone-in tuaj. Ju mund të merrni këshilla konfidenciale në internet në mbi njëzet gjuhë të ndryshme dhe të bëni pyetje në çdo kohë. Të gjithë këshilltarët e mbeon janë këshilltarë të trajnuar.

Së pari, zgjidhni një konsulent apo konsulente të mbeon nga një listë. Pasi të keni bërë zgjedhjen tuaj, mund të filtroni sipas gjuhës dhe vendndodhjes. Ju do të merrni një përgjigje për pyetjen tuaj në një bisedë private brenda 48 orësh.

Ashtu si në konsultimet në vend, ju do të shoqëroheni nga i njëjti konsulent për aq kohë sa dëshironi. Nëse është e nevojshme, ju gjithashtu mund të caktoni një takim me këshilltarin tuaj në qendrën e këshillimit.

Të gjitha mesazhet me tekst, dokumentet dhe mesazhet zanore dërgohen në mënyrë të sigurt përmes „mbeon“. Të dhënat ruhen në një server në Gjermani.

www.jmd4you.de