Mein Weg nach Deutschland© Alina Holtmann / Maridav

Mein Weg nach Deutschland

Event Calendar Welcome to Germany

Are you coming to Germany soon? The Goethe-Institut's Welcome Coaches offer free events on living, working and mobility at six Goethe-Instituts in Germany and online.

Register now

Видете и слушнете ја Германија

Дали би сакале да ја запознаете Германија на различни начини? Овде можете да гледате видеа и да слушате поткасти. Овде ќе најдете приказни за луѓе кои дошле во Германија

Животот во Германија

Наскоро одите во Германија или веќе сте таму? Овде ќе најдете информации за живеење и за работа во Германија и одговори на најчесто поставуваните прашања. Вашето прашање не е наведено? Тогаш напишете ни порака користејќи го формуларот за контакт.

Вежбајте германски

Сакате ли да вежбате германски? Овде ќе најдете филмови и вежби, игри и апликации за вежбање германски јазик. Погледнете ја нашата мини-серија со „Erste Wege in Deutschland“ и вежбајте, прочитајте го блогот на Кимо и раскажете му за Вашите искуства, играјте ја играта „Liebe auf Deutsch“  и одлучете самите како понатаму ќе се одвива приказната ... и многу повеќе!
 
Внимавајте, овој дел од веб- страната е достапен само на германски јазик.

Најдете помош

Имате прашања за животот во Германија или Ви е потребна помош? Тука можете да најдете контакти: анонимно на интернет или директно во Вашиот град.

Најдете помош

Имате прашања за животот во Германија или Ви е потребна помош? Тука можете да најдете контакти: анонимно на интернет или директно во Вашиот град.

You see the face of a young woman sitting in front of a building and looking serious. © Goethe-Institut

Информативни куќи и тренери за

Дали сте нов во Германија и дали сакате помош околу вашата почетна ориентација? Дали имате било какви прашања или би сакале да остварите контакт со други луѓе на локацијата? За живот и работа во Германија како и за вежбање на германски јазик можете да дознаете повеќе информации во шест Гете-институти и 35 информативни куќи. Тренерите за добредојде ќе ве поддржат и за време на вашиот прв престој во Германија.

Информативни куќи и тренери за

Дали сте нов во Германија и дали сакате помош околу вашата почетна ориентација? Дали имате било какви прашања или би сакале да остварите контакт со други луѓе на локацијата? За живот и работа во Германија како и за вежбање на германски јазик можете да дознаете повеќе информации во шест Гете-институти и 35 информативни куќи. Тренерите за добредојде ќе ве поддржат и за време на вашиот прв престој во Германија.

Дополнителни информации
Graphic map of Germany with the locations of the info houses marked on it Grafik: Carolin Eitel © Goethe-Institut