Брз пристап:

Оди директно на содржината (Alt 1) Оди директно до главната навигација (Alt 2)
Claim Goethe Institut Claim Goethe Institut

Северна Македонија

Изберете термин

Курсеви за подготовка за интеграција

Integrationskurse wenden sich an diejenigen Lerner, die mit einem in Deutschland lebenden Partner zusammenleben wollen und daher das Zertifikat SD1 benötigen.

Изберете термин
Илустрација: развеселени ученици посегаат по книги, по облачиња и по карта од Германија, коишто летаат во воздухот.
 • Повеќе време за учење
 • Активно учење: зборување, читање, пишување, слушање
 • Поддршка од групата и наставниот кадар

Чувство на сигурност

Ќе бидете интензивно подготвувани за испитот Start Deutsch 1 во 5 термини неделно за време од 3 недели. Јазичните курсеви во рамките на повлекување на брачниот другар се специјализирани и можете да учествувате на два часа неделно дополнителна, бесплатна настава. Така ќе бидете сигурни, кога ќе го полагате испитот.
 • Ниво
  A1.1–A1.2

 • Почеток
  Крај на јануари/почеток на февруари; краај на март/почеток на април; крај на мај/почеток на јуни; почеток на септември; крај на октомври/почеток на ноември

 • Траење
  6 недели

 • наставни часови неделно
  20 од по 45 минути

 • Учесници
  максимум 16

 • пристап до платформата за учење
  За времетраење на курсот и две недели по завршување на курсот

 • Цена
  12.500 МКД

Тоа функционира вака:

.
Група и ученици на лаптоп
Имате ли уште прашања? +389 2 3121604 Со задоволство ќе Ве советуваме: info-skopje@goethe.de