Бесплатно вежбање германски јазик

Апликации – iOS и Android

Градот на зборовите © Goethe-Institut

Градот на зборовите

Новата апликација за учење ги води оние што учат германски јазик низ еден „Град на зборови“. Преку интерактивна размена со другите играчи, апликацијата нуди вокабулар на ниво А1/А2. Апликацијата може бесплатно да се преземе.

Учењето германски јазик е авантура - Тајната на небесната плоча © Goethe-Institut

Тајната на небесната плоча

Авантуристичка игра за изучувачите на германскиот јазик од нивото А2 па нагоре. На патување низ Германија играчите ја разоткриваат загатката за небесната плоча од Небра стара 4000 години.

Учењето германски јазик е авантура - Решавање загатка © Goethe-Institut

Решавање загатка

Авантуристичка игра за напредни изучувачи на германскиот јазик од нивото Б1 па нагоре. Сместени во автентична средина, играчите решаваат некој возбудлив криминален случај.

Други понуди

Карта за Берлин © Goethe-Institut

Карта за Берлин

Шест кандидати, два тима, една цел: Берлин. На своето патување низ Германија, шестмина млади изучувачи на германскиот јазик од цел свет мора да совладаат возбудливи предизвици.

Нашата улица © Goethe-Institut

Нашата улица

Откријте кој живее или работи тука и вежбајте германски јазик.

Германски градови и предели © Goethe-Institut

Германски градови и предели

Хај-тек и природа, спорт и култура: Германија е разновидна. Кој сака да го тестира своето знаење за Германија, тоа може да го направи на нашата страна со онлајн-вежби за изучувачи „Städte und Landschaften“.