Claim Goethe Institut Claim Goethe Institut

Северна Македонија

За нас

Во размена со светот.
За разновидност, разбирање и доверба.

Ние ги поврзуваме луѓето ширум светот. Како културен институт на Сојузна Република Германија, ние промовираме културна размена, образование и социјален дискурс во меѓународен контекст и го поддржуваме предавањето и учењето на германскиот јазик. Заедно со нашите партнери, ние се фокусираме на глобалните можности и предизвици и внесуваме различни перспективи во дијалог заснован на доверба. Сослушувањето и рефлексијата ги гледаме како клуч за разбирање. Ние се обврзуваме на принципите на отвореност, разновидност и одржливост. На овие принципи се темелат нашите понуди и начин на работа.

Организација

Го афирмираме учењето на германскиот јазик во странство и негуваме меѓународна културна соработка.

Можете директно да стапите во контакт со вработените на Гете-институт во Скопје.

Во Северна Македонија сме застапени преку Гете-институт Скопје и културните здруженија.

Посети нè

Адреса

Бул. 8 Септември 18-1/5
1000 Скопје
Nordmazedonien

Контакт

Телефон

+389 2 3121604

Електронска пошта

info-skopje@goethe.de

Работно време

понеделник-петок 08:30–16:00

понеделник-четврток 09:00–13:00, 14:00–16:00

Следете не