Claim Goethe Institut Claim Goethe Institut

Северна Македонија

Онлајн-зајмување

Онлајн-зајмувањето е бесплатна дигитална библиотека на Гете-институт преку која можете да преземете околу 20.000 е-книги, е-аудио записи, материјали за учење на германски јазик, списанија и весници, и да гледате онлајн филмови.

Cover - Onleihe: The Digital Library Illustration: Maria Tran Larsen © Goethe-Institut

НАСЕКАДЕ, ВО СЕКОЕ ВРЕМЕ, БЕСПЛАТНО

  • Со можноста за онлајн-замување можете да позајмувате медиуми 24 часа на ден, 7 дена во неделата, само со притискање на копчето. Враќањето не е потребно, бидејќи по завршувањето на периодот на заемот, нема повеќе пристап до датотеката.
  • Секој кој има постојан престој надвор од Германија може да ја користи нашата дигитална библиотека. Можете лесно да се регистрирате за онлајн-заемувањето преку Интернет. Членството во библиотеката не е потребно.
  • По регистрацијата и активирањето, Onleihe може да се користи на компјутер, лаптоп или мобилен преку апликацијата Onleihe (Android и iOS) - кога и каде сакате.

Германско кино

Филмот исклучен!

Гледајте преку 100 филмови бесплатно во нашата онлајн библиотека сега! Ви треба само компјутер за да ги гледате филмовите.
 

Illustration: Menschen auf Sofas vor einem riesigen Laptop und einem riesigen Bildschirm. © Goethe-Institut

Onleihe

Дали сакате да читате е-книги и весници на германски јазик, да слушате аудио книги, да гледате филмови онлајн или барате материјали за германските ученици? Инсталирајте ја апликацијата Onleihe на вашиот смарт телефон.
 

Дали сакате да читате е-книги и весници на германски јазик, да слушате аудио книги, да гледате филмови онлајн или барате материјали за германските ученици? Инсталирајте ја апликацијата Onleihe на вашиот смарт телефон.
 

Онлајн помош и поддршка

Во полето за Onleihe помош ќе најдете чекор по чекор инструкции, совети и трикови за најчесто поставуваните прашања. Ако имате било какви тешкотии при активирање или користење, Ве молиме контактирајте не. Ние сме тука да помогнеме!

Се надеваме дека ќе уживате во прелистувањето низ нашите понуди за дигитални медиуми.
 

Следете не