Брз пристап:

Оди директно на содржината (Alt 1) Оди директно до главната навигација (Alt 2)
Claim Goethe Institut Claim Goethe Institut

Северна Македонија

Изберете термин

Курсеви за деца и младинци

Aktiv die Sprache erleben und anwenden in Rollenspielen, mit Interviews und in Projekten

Изберете термин
Illustration:  Jugendliche zeichnen und schreiben an eine Tafel.
  • Мотивирачки содржини за младите изучувачи на јазикот
  • Активно учење: зборување, читање, пишување, слушање
  • Учење во група

Поставете ја основата за успешна иднина на Вашите деца со курс по германски јазик за деца и младинци. Нашиот наставен кадар постојано се усовршува методички и дидактички и работи со модерни и мотивирачки наставни методи, кои се специјално прилагодени на секоја возраст.

Курсеви за деца

Ein fröhliches kleines Mädchen sitzt im Klassenzimmer vor einem Lehrbuch. © Getty Images

Курсеви за деца, од 5 до 13 години

Два пати неделно можете да учите со физичко присуство во институтот со Вашиот наставник и другите учесници и учеснички на курсот, кои го применуваат јазикот и притоа се забавуваат.

Курсеви за младинци

Junge Männer haben Spaß im Unterricht. © GettyImages

Курсеви за младинци, од 13 до 18 години

Комбинираниот курс (Blended Learning) се однесува на младинци со или предзнаења. Наставен јазик од првиот ден е германски.

Имате ли уште прашања? +389 2 3121604 Со задоволство ќе Ве советуваме: info-skopje@goethe.de