Брз пристап:

Оди директно на содржината (Alt 1) Оди директно до главната навигација (Alt 2)
Claim Goethe Institut Claim Goethe Institut

Северна Македонија

Курсеви по германски јазик во Северна Македонија

Курсеви

Тест за одредување на нивото на предзнаење

За првпат сакате да посетувате еден од нашите курсеви по германски јазик? Со тест за одредување на нивото на предзнаење брзо ќе дознаете, кој степен на курсот Ви одговара.

Нивоа А1-Ц2

Нашите курсеви по германски јазик се ориентираат според нивоата на Заедничката европска референтна рамка за јазици.

Гете-Институт Скопје Слика: Гете-Институт/Гордана Бабоска

Локација

Гете-институт Скопје

Бул. 8. Септември 18-1/5
1000 Скопје

Нашите курсеви по германски јазик. Курсеви погодни за сите.

50% во институт

Интензивен курс во училница

 • најбрз начин за учење германски
 • Настава 5 пати неделно
 • 3 недели
50% во институт

Курс по германски со онлајн фаза

 • 50% во училница на институт
 • 50% самостојно учење на платформа за учење
 • Размена на искуства со наставникот и групата
100% онлајн

Онлајн курс по германски

 • 50% во живо во виртуелна училница
 • 50% самостојно учење на платформа за учење
 • континуиран надзор и поддршка од наставник
100% во институт

Курсеви за подготовка за интеграција

 • иделно за приклучување со семејство
 • најбрз начин за постигнување ниво А1
 • 4 часа на ден, 5 дена во неделата
100% во институт

Курсеви за деца

 • Мотивирачки содржини за младите изучувачи на јазикот
 • Активно учење: зборување, читање, пишување, слушање
 • Учење во група
50% во институт

Курсеви за младинци

 • идеално за младинци
 • 50% во училница
 • 50% на платформа за учење

Други понуди

Mann mit Kopfhörern vor dem Laptop © Getty Images

Испити по германски јазик

Потребна Ви е меѓународно призната потврда за Вашето познавање на германскиот јазик? Нудиме испити по германски јазик на сите нивоа од Заедничката европска референтна рамка за јазици (ЗЕРРЈ): од А1 за почетници до Ц2 за највисокото јазично ниво.

Курсеви по германски јазик во Германија Слика: Chris Tobin, Digital Vision, Getty Images

Курсеви по германски јазик во Германија

Учење германски јазик во Германија со успех. Почувствувајте ги културата слободното време, земјата и луѓето.

Германски јазик за тебе Foto: Shutterstock.com, Rawpixel.com

Германски јазик за тебе

Во заедницата “Германски јазик за тебе” ќе најдеш многу вежби за бесплатно учење германски јазик и можеш да разменуваш искуства со други членови.

Имате ли уште прашања? +389 2 3121604 Со задоволство ќе Ве советуваме: info-skopje@goethe.de