Biblioteka

Goethe-Institut Onleihe Foto: Goethe-Institut/Loredana La Rocca

Biblioteka digjitale

Ju mund të huazoni mediat digjitale, të tilla si e-libra, e-audios ose e-letër për një periudhë të kufizuar kohore nga shtëpia duke përdorur kredinë on-line.

Instituti Goethe është një shërbim falas që ju lejon të shkarkoni dhe të huazoni media digjitale (eBooks, ePaper, eAudios, eMusic dhe eVideos) në Maqedonia e Veriut.

Instituti Goethe në Selanik ofron huazime online të bibliotekave të Institutit Goethe edhe në Maqedoninë Veriore.
Regjistrimi për përdorimin e huazimeve online është shumë i thjeshtë:
  1. Hyni në Mein Goethe.de. Nëse ende nuk keni hapur llogarinë tuaj në My goethe.de, ju lutemi regjistrohuni (regjistrimi dhe përdorimi i My Goethe.de si dhe huazimet online janë falas).

    Shënim: Ofrojmë vetëm huazime on-line për përdoruesit që banojnë jashtë zonës gjermanofolëse. Për përdorim në vendet gjermanofone, ju lutemi kontaktoni një bibliotekë në zonën tuaj.
  2. Pas hyrjes në My Goethe.de shkoni tek pika e menusë " Meine Onleihe" dhe klikoni në butonin "Identifikohu". Dhe tani ju mund të përdorni mediat digjitale të huazimit online!
Oferta është në dispozicion gjatë tërë kohës. Në çdo kohë, nga cilido terminal, mund të keni qasje në mediat digjitale dhe mund t’i huazoni.
Për huazimet online Institu Goethe nuk të paguan taksë për shkarkimin e medias. Kështu, përveç shpenzimeve të zakonshme të lidhjes në Internet, nuk ka shpenzime të tjera. 
Përdorimi i medias nga biblioteka digjitale është i kufizuar. Nuk duhet të shqetësoheni për kthimin e mediave. Sapo skadon periudha e huazimit,  përdorshmëria e skedës skadon automatikisht, domethhënë ajo nuk mund të hapet më. Është mirë ta fshini atë nga kompjuteri juaj. Kjo media është përsëri në dispozicion për të interesuarit tjerë. Gjoba për vonesë nuk do të ketë.
Numri i mediave që njëkohësisht mund të huazohen është maksimum 10 tituj. 
eBook 14 ditë
eAudio, eVideo und eMusic  7 ditë
eMagazine 1 ditë
ePaper 1 orë
Lidhur me funksionin e rezervimit, mund ta rregulloni t’ju lajmërojnë, nëse një titull që është i huazuar, që përsëri është në dispozicion tuaj. Do të merrni një e-mail në adresën që e keni dhënë. Ju lutem, vini re se mund të rezervoni maksimalisht 5 tituj përnjëherë. Periudha e rezervimit është 2 ditë.

Nuk lejohet shumfishimi i përmbajtjeve të liçencuara për qëllime të shitjes (edhe nëpërmjet internetit)!