München Teamwork
Foto: © Loredana La Rocca

Goethe-Institut e sjellë gjuhën gjermane në gjithë botën: Në më tepër se 90 vende ne ofrojmë kurse dhe provime të gjermanishtes. Ushtroni falas gjermanisht me ofertën tonë të shumëllojshme online dhe në komunitet. Zbuloni ofertën e trajnimit dhe materialet për mësimdhënës të gjermanishtes (DaF/DaZ).

Kurse të gjuhës gjermane A1–C2

Mësoni gjermanisht me një kurs të gjermanishtes të Goethe-Institut – në Maqedonia e Veriut, në Gjermani ose online.

Provime të gjermanishtes

Dokumentoni njohuritë tuaja gjuhësore me një provim të gjermanishtes të Goethe-Institut.

Mësimdhënia e gjuhës gjermane

Goethe-Institut është ofertuesi kryesorë në gjithë botën për trajnime të mësuesve të gjermanishtes. Ne ju ofrojmë një program gjithëpërfshirës – në Maqedonia e Veriut, në Gjermani ose të   mësuarit në distancë.

Ushtro falas gjermanisht

Përfitoni nga ofertat tona të shumëllojshme online për nivelet gjuhësore A1–C2.

Magazina

Fëmijët i duan filmat © goodluz – Fotolia.com

Gjermanisht për fëmijët
Filma në mësim – më tepër argëtim gjatë të mësuarit e gjuhës

Fëmijët i duan filmat. Në mësim ato ofrojnë shumëllojshmëri dhe argëtim – dhe promovojnë proçesin e të mësuarit. Në çfarë duhet të kenë kujdesë mësimdhënësit gjatë përdorimit të tyre në mësim? Disa këshilla dhe shembuj praktikë.

Esthera (Esther) dhe Çorapja (Socke) © Nachtmann & Silies GbR / WDR 2015

Gjermanisht me çorape
Kur kukullat flasin

Si mund të mësojnë fëmijët gjermanishten me kukulla çorape të punuara me dorë dhe me tabletë? Krijuesit e „Deutsch mit Socke“ tregojnë, se sa është e lehtë.

What made the appeal “Attitude counts” necessary? Photo (detail, Screenshot “Attitude counts”): © BLLV

Manifesti „Qëndrimi është i rëndësishëm“
"Ne po përjetojmë një brutalizim të gjuhës“

Ofendime në oborrin e shkollës, gjuhë të urrejtjes në pushim: Simone Flajshman, kryetare e Shoqatës së mësuesve të Bavarisë, paralajmëron nga një mënyrë e sjelljes agresive – dhe këtë apel ajo e drejton edhe tek kolegët, prindërit, gazetarët dhe politikanët. Sepse: „Fëmijët mësojnë nga shembulli.“
 

Viele Menschen sprechen mit Akzent Foto (Ausschnitt): © olly - Fotolia.com

Akzente in der Sprache
Ein Teil der Identität

Manche Deutschlerner nutzen ihren Akzent, um ihre kulturelle Identität zu betonen. Viele wollen ihn allerdings schnell loswerden, um unter Muttersprachlern nicht aufzufallen. Die Germanistin Ursula Hirschfeld erklärt, warum das gar nicht so einfach ist.