Akses i shpejtë:

Kalo drejtpërdrejt te përmbajtja (Alt 1) Kalo drejtpërdrejt te niveli kryesor i shfletimit (Alt 2)

Freiraum

Projekti Freiraum dëshiron të zbulojë, se si është e rregulluar çështja e lirisë në qytetet e Europës. Çfarë pyetjesh lindin, kur qytetarët, shkencëtarët dhe krijuesit kulturor mendojnë për nocionin „Liri“ në një vend të veçantë? Çfarë problemesh mund të identifikohen në një qytet?

Të reja nga shoqëria dhe kultura

Globalizimi i solidaritetit Foto (Detail): © Adobe

Globalizimi i solidaritetit

Ballafaqimi me pandeminë kërkon disa gjëra nga ne. Në fakt, çështja është: sa jemi të hapur për të mësuar nga kjo, dhe çfarë mësimesh do të nxjerrim nga kjo? Cila është arsyeja që pikërisht tani vendet e BE-së do të duhej ta bëjnë Europën një vend solidariteti.

A është ende e mundur të hahet apo duhet hedhur? Foto (Detail): © Sirplus

A është ende e mundur të hahet apo duhet hedhur?

Në Gjermani, pothuajse 13 milion ton ushqime përfundojnë në mbeturina çdo vit. Ministria e Ushqimit dhe Bujqësisë dëshiron të përgjysmojë mbeturinat e ushqimit në Gjermani deri në vitin 2030. Iniciativat private e kanë adresuar këtë çështje për një kohë të gjatë.

Kompensimi i dyoksidit të karbonit – dhe gjithçka do të jetë në rregull? Foto (Detail): © Adobe

Kompensimi i dyoksidit të karbonit – dhe gjithçka do të jetë në rregull?

Ofertat për kompensimin e dyoksidit të karbonit premtojnë të kompensojnë emetimet e gazrave të shkaktuara nga individët, psh. Gjatë udhëtimeve ajrore, me donacione për projekte klimatike. Mirëpo, vallë a nuk po e qetësojmë thjeshtë ndërgjegjen tonë fajtore?

Artikuj të tjerë