Akses i shpejtë:

Kalo drejtpërdrejt te përmbajtja (Alt 1) Kalo drejtpërdrejt te niveli kryesor i shfletimit (Alt 2)

Gara dhe ngjarje

Aktivizimi i nxënësve dhe nxënëseve është një ndër detyrat më të rëndësishme dhe ndonjëherë ndër më të vështirat për çdo mësimdhënëse, respektivisht mësimdhënëse. Për këtë arsye, Goethe-Institut Maqedonia e Veriut ka përpiluar një sërë ofertash për ngjarje kulturore dhe gara për të Ju ndihmuar, që t’i motivoni nxënësit dhe nxënëset tuaja, në mënyrë që të mësuarit e gjermanishtes të paraqes më shumë kënaqësi dhe argëtim.

IDO 2024 Goethe-Institut

Olimpiada NDËRKOMBËTARE E GJUHËS GJERMANE 2024 (IDO)

IDO është një kult. E njohur si festa më e madhe ndërkombëtare e gjuhës gjermane, ajo vjen në vitin 2024 në Getingen. Aty, nxënësit jo vetëm që do të garojnë për titullin nxënësi më i mirë i gjuhës gjermane, por edhe do të shëtisin, me çka do të zbulojnë qytetin e gjelbër të shkencës. Rreth 50 vende anembanë botës me gara preliminare në nivel kombëtar po përgatiten aktualisht për finalen e madhe në IDO. 

BURSË BERLIN 2024

Në vitin 2024, Goethe-Instituti do të japë sërish një bursë të Berlinit. Ne po ftojmë rreth 14 pjesëmarrës të kurseve të gjuhës nga Goethe-Institutet nga vendet e Evropës Juglindore në Berlin për këtë program bursash njëjavor.

 Deutsch plus Berufspraktikum @Goethe-Institut

Kurs për të rinjtë “Gjuha gjermane dhe praktika profesionale”

Mëson gjermanisht? Je i interesuar për STEM? Atëherë apliko deri më 31.03.2024 për kursin për të rinjtë “Gjuha gjermane dhe praktika profesionale” në Schwebisch-Hall, ndërsa mëpas vijon një praktikë në Heilbronn-Frankoni.

 

MINT © Colourbox

Konkursi i videos: MISHNT-i në jetën time

Matematika, biologjia, kimia apo fizika mund të gjenden pothuajse në çdo fenomen të përditshëm. Formoni një ekip prej dy vetash. Zgjidhni së bashku një pyetje emocionuese dhe dëshmoni veten si studiuese apo studiues. Paraqisni rezultatet e kërkimit tuaj në mënyrë kreative në një video.
Ekipi më i mirë do të fitojë bursë për një qëndrim katër javor në Gjermani.
 

UNIVERSI.NJERIU.INTELIGJENCA.

Hulumtim kulminant në Gjermani, i përshtatur për të rinj që mësojnë gjermanishten në një ekspozitë udhëtuese interaktive në pesë fusha kryesore tematike:
Universi | Historia e Njerëzimit | Truri | Antropocenë | IA.

 

Deutschkurs

Konkurs për Ese & Video

Jeni të interesuar për Gjermaninë, gjuhën dhe kulturën gjermane? A është gjermanishtja një nga lëndët tuaja të preferuara shkollore? Atëherë  merrni pjesë në konkursin tonë për Ese & Video dhe fitoni një qëndrim tre-javor gjuhësor në Goethe-Institut në Mynih!