Потпишан меморандум за соработка помеѓу ОУ „Григор Прличев“ и „Гете институтот“

меморандум за соработка помеѓу ОУ „Григор Прличев“ и „Гете институтот“

PASCH und GI - Mazedonien
 Во рамки на чествувањето на делото на Григор Прличев и одбележувањето на патрониот празник, во Центарот за култура вечерва беше потпишан меморандум за соработка помеѓу ОУ „Григор Прличев“ и „Гете институтот“. На ликовна изложба беа претставени најдобрите ликовни творби на училишниот конкурс по повод патрониот празник и беа врачени наградите за најдобрите литературни творби. Одбележувањето на патрониот празник на ОУ „Григор Прличев“, беше заокружено со свечена приредба што се одржа во центарот за култура.