Проекти

Freiraum © Goethe-Institut

Freiraum

Проектот Freiraum (Сфери на слободата) сака да истражи како стојат работите со слободата во градовите во Европа. 38 Гете-институти и нивните партнери развиваат креативни одговори.

First Films First © Goethe-Institut

FIRST FILMS FIRST 2019/2020

Едукативна програма за млади режисери во Југоисточна Европа. Настава во 4 модули во текот на 10 месеци. 

Culture for Change © Qendra Multimedia

Culture for Change

"Culture for Change" е тригодишна програма која е финансирана од Европската Унија, управувана е од Канцеларијата на Европската Унија во Косово и имплементирана од Чендра Мултимедиа (Qendra Multimedia) и Гете-институт.
 

Games & Politics : Orwell © Osmotic Studios 2016

Изложба
Games and Politics

Интерактивнста изложба Games und Politics (Игри и Политика) ги прикажува видеоигрите како социјални изјави и уметнички објекти и истражува како видеоигрите низ игра го развиваат нивниот политички потенцијал.

Сеќавања Европа. Југоисток

Документи, истражувања, литература, фотографија, театар и филмови од 11 земји во југоисточна Европа обединети на еден интернет- портал.