Ekspozitë posterash
Ekspozitë posterash Mite për BERLININ

ME TAXI  PËRMES   HISTORISË SË  QYTETIT TË BERLINIT

Në ekspozitë shfaqen  shtatë romane të ilustruara nga vëllimi "Mite  rreth Berlinit" nga fituesi i vizatimeve të librave komike Reinhard Klesit. Për “Boxerin“, biografi kjo e një boksieri hebre, i cili ishte i nderuar ndër të tjera edhe me Çmimin për  Letërsisë për të Rinjë.
 

Berliner Mythen Plakatausstellung Berliner Mythen Plakatausstellung

Mitet rreth Berlinit bazohen në një koleksion të tregimeve popullore të shekullit të katër, të cilat lidhen me topologjinë e metropolës. Ideja për këtë libër vjen nga lektori Michael Groenelwald dhe Lutz Gellner, redaktor pranë Magazinës së Qytetit të Berlinit Zitty. Reinhard Kleist  shpiku efektin kornizë: vozitësi i taxisë Ozan i vozit mysafirët e tij përmes Berlinit, duke u treguar atyre mite rreth vendeve ku shkojnë bashkë dhe dëgjojnë tregimet e tyre personale. Kështu që bëhet  një udhëheqes qyteti i veçantë.
Në periudhën nga viti 2013 deri në vitin 2015, Mitet e Berlinit publikohen si një seri në  Magazinën së Qytetit të Berlinit Zitty.
 
LOKACIONET PËR MITET RRETH BERLINIT
1. ERWIN SHKON NË SHKOLLË
2. KASOLLJA E XHAXHIT TOM
3. PASTRIMI I PËRGJAKSHËM
4. ELEKTROKOHLE
5. XHAXHI  KRAHLËVIZËS
6. ARRATISJA
7. JASTËKU I QËNDISUR
 
Мateriale mësimore:


Rallye für den Ausstellungsbesuch       Hinweise für Lehrende