Погледнете над 100 германски филмови онлајн

Onleihe - Filme © Goethe-Institut

Германско кино за онлајн-зајмување

На нашата платформа за електронски медиуми, Onleihe, бесплатно стојат на располагање над 100 германски филмови, меѓу кои има филмски класици и актуелни продукции.
 

Кај онлајн-филмската понуда на Гете-институт сè се врти околу германските филмови. Тука ќе ги најдете незаборавните филмски класици според книгите на Ерих Кестнер како Двојната Лота, Емил и детективите или Тројцата мажи во снег, кои сега можете да ги гледате во домашниот комфор на каучот.
 
Покрај овие класици, нашиот избор на филмови ги опфаќа и актуелните продукции - од играни, преку документарни филмови, па сè до детски филмови и комедии.
 
Ве очекуваат бројни, возбудливи, забавни и изненадувачки филмови на темите како што се општество, историја, географија, култура, уметност и литература, жени и ЛГБТ и сите тие се прикажуваат во германската оригинална верзија: нови филмски верзии на приказните Ладното срце, детскиот филм Спасете го Рафи!, играниот филм со женска сила Тигар-девојка, литературните филмувања Ди Хабенихтс/Да се нема (Die Habenichtse), документарниот филм за уметност и култура Комората на богатството Берлин или на темата ЛГБТ Мојот прекрасен Западен Берлин, играниот филм за губитникот како јунак ЛУКС-Борец на светлината, комедиите Фак ју Гете 1-3 и документарецот за критика на општеството Час за депортирање (Deportation Class) и многу други.
 
Едноставно, пријавете се на Mein.goethe.de и веќе можете да стримувате. Ако сè уште немате корисничка сметка, може да се регистрирате бесплатно.

 Ви посакуваме многу забава при пребарувањето и откривањето на филмовите!
 
Информации за користењето на нашиот Onleihe ќе најдете на

www.goethe.de/onleihe