Akses i shpejtë:

Kalo drejtpërdrejt te përmbajtja (Alt 1)Kalo drejtpërdrejt te niveli sekondar i shfletimit (Alt 3)Kalo drejtpërdrejt te niveli kryesor i shfletimit (Alt 2)
Illustration eines Kindes und einer Jugendlichen vor dem ComputerIllustration: Tobias Schrank © Goethe-Institut

#Ersatzprogramm


OFERTA PËR FËMIJË

Kinderuni ©Goethe-Institut

Mësim
UNIVERSITETI I FËMIJËVE

Fëmijët e moshës prej 8 deri në 12 vjet mund të studiojnë në tre fakultete të ndryshme të Universitetit tonë për Fëmijë: njerëz, natyrë dhe teknikë. Pas aplikimit  falas, ata mund të përdorin platformën e të mësuarit ndërveprues dhe njëkohësisht të mësojnë gjuhën gjermane.

Märchenwald © Goethe-Institut

Lexim
PËRRALLA NGA E GJITHË BOTA

E bukura e fjetur, Hirushja dhe Princi bretkosë? Që moti këto nuk janë më përralla. Këtu ka përralla për fëmijë nga e gjithë bota dhe gjithë miqtë e tregimeve: ato mund të zbulohen dhe të lexohen më vete.


Oferta për të rinjtë

JuniorUni Landing © Goethe-Institut

Mësim
UNIVERSITETI RINOR

Të rinjtë e moshës prej 12 dhe 14 vjet mund të ndjekin leksione emocionuese në Universitetin digjital Rinor: temat përfshijnë robotikën, hapësirën, teknologjinë, kërkimin e natyrës, energjinë dhe qëndrueshmërinë. Pasi të aplikojnë  falas, ata mund t’i zgjerojnë njohuritë e tyre dhe, përveç kësaj, të mësojnë gjermanisht.

Lesende junge Erwachsene mit Kopfhörern Foto: VOISIN/PHANIE © picture alliance / Phanie

Lexim
"VJELËS I RRUSHIT" Edicioni special: Oferta për lexim dhe dëgjim për të rinjtë

Blogu  ynë "Vjelës i rrushit" recenson - rregullisht librat aktualë nga Gjermania. Kemi vënë në dispozicion libra dhe lojëra për dëgjim shtesë për të rinjtë mbi 12 vjet.

Popcast © Goethe-Institut | Illustration: DOON 東

Dëgjim
Popcast

Rock, pop, hip-hop, elektronike: ky Podcast çdo muaj u prezanton  të rriturve dhe të rinjve të interesuar për muzikë risitë muzikore nga Gjermania nga ana tjetër e listës së hiteve. Kualitativ Pop made in Germany, njëkohësisht edhe me parapagesë për huazim.

Bauhaus © Goethe-Institut | CC BY-NC 3.0

Interaktiv
Bauhaus Do it yourself

Modulare, ndërdisiplinore dhe lehtësisht e arritshme - grupi ynë i komponentëve u siguron  një qasje praktike dhe personale ndaj parimeve themelore të ndërtimit të fëmijëve dhe të rinjve të moshës prej 12-18 vjet.

Erfinderland Deutschland - Medizin © picture alliance/Mint Images; Fotograf: Mint Images

Lexim
GJERMANIA: VEND I ZBULIMEVE - MJEKËSIA

Pse disa njerëz sëmuren? Ç’janë rrezet rentgen dhe si funksionon vaksina? Të rinjtë që janë të interesuar për shkencat natyrore do të gjejnë tekste të shkurta informative për zbulimet në mjekësi.

Mehrere Jugendliche diskutieren Inhalte auf einem Bildschirm Foto:zerocreatives © picture alliance/Westend61

Zbulim
PASCH-Global - online-revistë

PASCH-GLOBAL është online revistë e PASCH-Iniciativës. Me tekste, fotografi, video dhe audio, të rinjtë në mbarë botën po bëjnë bloge për jetën e tyre dhe vendet e tyre.


LOJËRA

Kuis
KUIS: RRETH BOTËS

Fëmijët  dhe të rinjtë nga mosha tetë vjeçare në këtë kuis mund të testojnë njohuritë e tyre rreth temave  për natyrën dhe mjedisin.

Quiz: Entweder-Oder? © Pfeffermind Games

Kuis
TESTO EKO-TIPIN TËND

Vendimmarrja e shpejtë: Këtu fëmijët dhe të rinjtë nga mosha tetë vjeçare mund të zbulojnë se çfarë eko-tipi janë.


MATERIALE TJERA PËR MËSIM

Science Film Festival © iStock Sarayut

Mësim
FESTIVAL I FILMAVE SHKENCOR 2020

 Këtu do të gjeni filma dhe materiale mësimore përkatëse për fëmijë dhe të rinj nga të gjitha grup moshat për shkencë, teknologji dhe mjedis.

DLL 10 - Deutsch für Jugendliche © GettyImages

Mësim
GJERMANISHT PËR TË RINJTË

Informacione, linqe dhe video mbi tema që prekin të rinjtë. Këtu do të gjeni projekte të Goethe-Institutit për të rinj, si dhe informacione për kërkime, rezultate studimesh dhe institucionesh, të cilat merren me të rinjtë.
 

Fortbildung Unterricht mit Kindern

Mësim
GJERMANISHT PËR FËMIJË

Si mësojnë fëmijët më mirë gjermanisht? Këtu do të gjeni një përzgjedhje të madhe të  web-projekteve të ndryshme, plane mësimore, lojëra dhe më shumë për nxënësit  dhe mësuesit e gjermanishtes në shkollat fillore.