Филмска вечер: 4 кралеви

Филмска вечер во јануари: 4 кралеви © PortAuPrincePictures_Kristian_Leschner

Че, 17.01.2019

Кинотека на Македонија, Скопје


ул.Никола Русински, бр. 1
1000 Скопје

Режија: Тереза ​​фон Елц, во боја, 99 мин., 2014/15

Божиќ, Празникот на мирот, Празникот на семејството. Не е таков за четворица млади, за Лара, Александра, Тимо и Федја, не е таков за доктор Волф, кој се грижи за квартетот во одделението за психијатрија за адолесценти. Лековитото само-откривање започнува со внимание за другите: д-р Волф на четирите штитеници, со кои го минува Божиќ во одделението за психијатрија за адолесценти, им дава задача да ги интервјуираат со видео камера другите жители, без разлика дали се пациентите или дел од персоналот, да ги прашуваат за нивните животи и за претстојниот празник. Божиќната забава на станицата води до добри и лоши изненадувања - и покрај горчливиот пораз дава причина за надеж.
 

назад