Вселена.Човек/Интелигенција. Интерактивно рели низ изложбата наменето за ученици

По, 03.04.2023 -
Пе, 28.04.2023

UMI го претставува врвното истражување во Германија, приспособено за млади изучувачи на германскиот јазик во интерактивна патувачка изложба во пет големи тематски подрачја:
Вселена | Историја на човештвото | Мозок | Антропоцен | Вештачка интелигенција

Интерактивната изложба може да се посети во текот на работната недела од 10 до 20 часот, и во сабота од 10 до 14 часот. За учениците нудиме интерактивно рели низ изложбата во времетраење од 60 до 90 минути при што ќе може да се одберат теми кои потоа ќе се обработат интерактивно. Практично испробување  на нештата, покрај другото на пр. на трансформација на лица (англ. „Facemorphing“) на монитор, или пак на тоа како музиката влијае врз емоциите, ја прават изложбата едно незаборавно искуство. Пријавете се уште денес и упатете се со вашите ученици на возбудливо патување во светот на врвните истражувања и направете возможно да се доживее Германија.
 

 

КОГА: 03.04.2023 – 28.04.2023
КОЛКУ ДОЛГО: 60 – 90 Minuten
КАДЕ: Културно Информативен центар (КИЦ)
WER: Ученици на секоја ворзаст и на секое иво на познавање германски јазик (од  A1)
 

ПРИЈАВИ СО СЛЕДНИТЕ ПОДАТОЦИ
 

  • посакуван термин (03.04.2023 – 28.04.2023) со час (меѓу 10.00 и 20.00 Uhr) за рели низ изложбата
  • училиште
  • број на ученици
  • возраст и ниво

bkd-skopje@goethe.de
  

назад