Советување за студии

Зошто да студирам во Германија? Кои студиски програми ми се нудат во Германија? На кое ниво треба да го владеам германскиот јазик? Како да се подготвам? Колку пари ми требаат за да студирам во Германија? Какви стипендии се нудат?

Германска академска служба за размена (DAAD)
Во Северна Македонија, лекторот Томас Маир може да ви ги одговори сите овие прашања. Тој ќе ве информира за можности за студирање и истражување во Германија како и за стипендиската програма на Германската академска служба за размена (DAAD)
 
Посетете ги нашите советувања онлајн и во живо.

Учеството е бесплатно. Неопходно е претходно пријавување.

вторник 4.4.2023,  17:00 часот во Културно Информативен Центар во Скопје

вторник 11.4.2023, 12:00 часот, online 

вторник 25.4.2023, 17:00 часот часот во Културно Информативен Центар во Скопје

 

назад