Deutscholympiade

Deutscholympiade 2020

OLIMPIADA  NDËRKOMBTARE  E  GJUHËS  GJERMANE  (IDO)  ËSHTË  GARA  MË E MADHE  NË BOTË  PËR  GJUHË  GJERMANE


Kjo mbahet çdo dy vjet: nxënës  nga e gjithë bota garojnë me njohuritë e tyre për gjermanishten / Ata bëjnë një gazetë muri, përgatisin një prezantim të përbashkët ose marrin pjesë në një kuiz të gjuhës gjermane. Mbi të gjitha, ata argëtohen, krijojnë shoqëri të reja dhe ballafaqohen me gjuhën gjermane.

Gara  kualifikuese do të zhvillohet në  Maqedoninë së Veriut në mars 2020. Me këtë rast do të përzgjidhen dy nxënës të cilët nga 26 korriku deri më 08 gusht 2020  do ta  përfaqësojnë vendin në Dresden në  Olimiadën Ndërkombëtare.  Ata do të shoqërohen nga një mësimdhënës i gjuhës gjermane, i cili gjatë kësaj kohe do të marrë pjesë në një seminar  në Gjermani. Paraqitja e fituesve dhe fitueseve kombëtar të Olimpiadës Ndërkombëtare Gjermane (IDO) si dhe mësimdhënësit ose mësimdhënëses  shoqërues/e  të tyre do të bëhet përmes Institutit - Goethe Shkup.