Комбинирано учење (Blended Learning) - Goethe-Institut Северна Македонија

Брз пристап:

Оди директно на содржината (Alt 1) Оди директно до главната навигација (Alt 2)
Claim Goethe Institut Claim Goethe Institut

Северна Македонија

Изберете курс

Комбинирано учење (Blended Learning)

Учење германски заедно со други – еднаш неделно групна настава, дополнета со индивидуално учење

Изберете курс
Илустрација: училница, млад човек седи на маса, на масата стојат лаптоп и шолја.
 • 50% во училница на институт
 • 50% самостојно учење на платформа за учење
 • Размена на искуства со наставникот и групата

Ефективен како курсот со присуство

Комбинираниот курс (Blended learning) е идеална понуда, доколку сакате да учите брзо германски.

За таа цел нашите комбинирани курсеви го комбинираат „најдоброто од двата света“: виртуелните сесии со присуство и флексибилното учење германски јазик онлајн заемно се надополнуваат. На тој начин во најкраток можен рок ќе постигнете што е можно поголем напредок во учењето. Ние нудиме комбинирани курсеви уште од нивото А1

Нашата понуда за курсеви

Стандард за комбинирано учење

 • Комбинација од онлајн состаноци и наставни единици на платформата за учење
 • 2 фиксни термини неделно
 • 50 % самостојно учење

Комбинирано учење - интензивно

 • 5 пати неделно во Гете-институт
 • 50% во училница
 • 50% на платформа за учење

Ефективен како курсот со присуство

Комбинираниот курс (Blended learning) е идеална понуда, доколку сакате да учите брзо германски.

За таа цел нашите комбинирани курсеви го комбинираат „најдоброто од двата света“: виртуелните сесии со присуство и флексибилното учење германски јазик онлајн заемно се надополнуваат. На тој начин во најкраток можен рок ќе постигнете што е можно поголем напредок во учењето. Ние нудиме комбинирани курсеви уште од нивото А1
 • Ниво
  А1.1-Ц1.3

 • Почеток
  Крај на јануари / крај на март / крај на мај / почеток на септември /почеток на ноември

 • Траење
  7-8 недели

 • наставни часови неделно
  4 од по 45 минути виртуелно со наставник и други учесници на курсот, 4 од по 45 минути самостојно учење на платформата за учење

 • Учесници
  Максумум 16

 • пристап до платформата за учење
  За времетраење на курсот и три недели по завршување на курсот

 • Цена
  12.500 МКД (А1.1-Б1.3); 13.500 МКД (Б2.1-Ц1.3)

Тоа функционира вака:

Виртуелна настава со присуство
 • во текот на курсот доаѓате двапати неделно во неделата на виртуелни сесии во живо (понеделник и среда или втроник и четврток)
 • Ќе дискутирате за содржините на курсот и граматиката и ќе зборувате многу на германски со другите учесници и учеснички на курсот.
 • Ќе учите во група со помеѓу 6 и 16 учесници и заеднички ќе се подготвувате за наредната онлајн-фаза.

Онлајн-наставни единици
 • Помеѓу виртуелните сесии со присуство ќе учите со онлајн-наставните единици на интерактивната платформа за учење на Гете-институтот. Времето и местото на учење го одредувате индивидуално и флексибилно.
 • Со помош на професионални, мултимедијални материјали за вежбање и модерна методика на учење го тренирате читањето, пишувањето и слушањето на германски јазик. Вежбите
 • можете да ги повторувате колку сакате.
 • Ќе учите со индивидуални и групни задачи. Со другите учесници и учеснички на курсот ќе разменувате искуства лично и интерактивно преку чат и форуми.
 • Од Вашиот наставник / наставничка по германски јазик ќе добивате задачи и редовен фидбек за Вашиот напредок во учењето.
 • Индивидуално ќе се подготвите за следната виртуелна средба со присуство.
Група и ученици на лаптоп
Goethe-Institut Skopje

Предуслови

 • Да работите со задоволство на компјутер и да имате пристап до интернет.
 • Да имате најмалку два часа неделно време за учење онлајн.
 • Да учите со задоволство самсотојно и одговорно да ги обработувате задачите.

Имате ли уште прашања? +389 2 3121604 Со задоволство ќе Ве советуваме: info-skopje@goethe.de