Едноставно. Ефективно. - Deutsch Online - Goethe-Institut Северна Македонија

Брз пристап:

Оди директно на содржината (Alt 1) Оди директно до главната навигација (Alt 2)
Claim Goethe Institut Claim Goethe Institut

Северна Македонија

Едноставно. Ефективно.
Deutsch Online

Млад маж седи во светла канцеларија со пријателска атмосфера и пишува на лаптоп.
 • Флексибилна распределба на времето
 • Модерни онлајн-вежби
 • Интерактивно вежбање во група

Читање, пишување, слушање, зборување: на нашите онлајн-курсеви можете да учите така, како што Ви одговара – без разлика дали сте почетници или напредни изучувачи на јазикот, дали учите индивидуално или во група, самостојно или со помош на специјализиран и ангажиран наставник.

Германски јазик онлајн во група

 • Слободна распределба на времето/поддршка од наставник
 • Настава во виртуелна училница преку Adobe Connect
 • Голем број на материјали на нашата платформа за учење

Blended Learning (комбинирано учење)

 • 50% во училница на институт
 • 50% самостојно учење на платформа за учење
 • Размена на искуства со наставникот и групата

Други понуди за онлајн-курсеви

Четворица млади луѓе седат околу маса. Пред нив стојат лаптопи. Тие со задоволство работат на своите белешки. © Getty Images

Курсеви за подготовка за интеграција

Курсевите за подготовка за интеграција се наменети за оние изучувачи на јазикот, кои сакаат да живеат заедно со својот партнер, кој веќе живее во Германија и за таа цел им е потребен сертификат SD1.

Учесничка на курсот на видео-конференција. Фаќа белешки. На екранот може да се види наставничката. Таа стои пред бела табла.

Индивидуални курсеви

Сакате да учите германски јазик, но според Вашата замисла и Вашето посакувано време? Учете германски јазик на индивидуална настава на Гете-институтот.

Во 5 чекори до онлајн-курс


 • Резервација

  Резервирајте го вашиот курс лесно и удобно онлајн.

  Häkchen © Dominik Hafner
 • Тест за одредување на нивото

  За првпат посетувате некој од нашите курсеви по германски јазик? За да можеме да ги оцениме Вашите предзнаења, ќе добиете линк за тест за одредување на нивото. Ве молиме пополнете го онлајн.

  Illustration mit Kursstufen aufsteigend angeordnet © Dominik Hafner
 • Запознавање

  Пред почетокот на курсот ќе добиете поздравен мејл од Вашиот наставник / наставничка со сите информации за курсот.

  Illustration mit zwei Zahnräder und einem Stift © Dominik Hafner
 • Почеток на курсот

  Сега курсот навистина започнува. Вашиот наставник / наставничка ќе Ве придружува во сите фази од курсот.

  Illustration mit einer Rakete © Dominik Hafner
 • Браво

  Успешно го совладавте курсот и научивте многу. Ви посакуваме многу забава со германскиот јазик. Сега можете да се пријавите на некој од нашите испити или да продолжите и понатаму да ги усовршувате Вашите јазични познавања.

  Illustration mit abgehakten Aufgaben © Dominik Hafner

Имате ли уште прашања? +389 2 3121604 Со задоволство ќе Ве советуваме: info-skopje@goethe.de